דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ההיסטוריה של הכנת גבינות בבולגריה 

מאת    [ 14/11/2013 ]

מילים במאמר: 376   [ נצפה 2861 פעמים ]

רקע

בולגריה נמצאת בחצי האי הבלקני והיא בעלת נופים מרהיבים, מצפון לה נמצא נהר הדנובה ובמרכזה נמצאים הרי הבלקן. האקלים המגוון ושפע המים הופכים את אדמת בולגריה לשופעת עשב עשיר וטובה לגידול פרות, כבשים ועזים.
מלאכת הכנת גבינות בבולגריה היא עתיקת יומין. הצורך לנצל ולשמר לאורך זמן את חלב הכבשים אשר היה זמין בבולגריה, הביא להתחלתו של תהליך הכנת גבינות.  בולגריה נקראה ע"י הומר " אמא של הכבשים". בבולגריה נמצאו ממצאים ארכיאולוגים רבים המעידים על הכנת גבינות בעת העתיקה. הם התפרנסו מחקלאות, גידול צאן ומכירת בשר, עורות וגבינות שהכנו מהחלב.
בימי הביניים התפתחה מאוד מלאכת הכנת גבינות ע"י נזירים במנזרים אשר היו פרוסים בכל רחבי בולגריה. הנזירים אהבו מאוד לשלב בתפריט היומי שלהם גבינות. המנזרים היו מצוידים במרתפים קרירים אשר  היו מקום אידיאלי להבשלה ושימור גבינות, בשרים ויין אשר הנזירים הכינו. עד המאה ה-19 ייצור הגבינות השונות היה קטן. אחרי גילוי תהליך הפסטור על ידי לואי פסטר, התאפשרה הארכת אורך החיים של החלב. תהליך זה אפשר את פתיחתן של המחלבות הגדולות והתפתחות תעשיית הגבינות.
החל מהמאה ה- 19 התפתחה מאוד הטכנולוגיה של הכנת הגבינות השונות, וכך נוצרו גבינות חדשות בטעמים ומרקמים חדשים. הנה כמה מהגבינות הבולגריות אשר נוצרו במשך השנים:


ברנזה
גבינה חצי קשה, מלוחה,העשויה מחלב כבשים. נהדרת לסלט ולאפייה. גבינה זו מכינים בארצות הבלקן. ניתן למצוא גרסאות שונות שלה גם בארץ.


גבינת פטה
בבולגריה קוראים לה סירנה. זו גבינה חצי קשה, מלוחה, העשויה מחלב כבשים, עזים או פרה אשר מיוצרת בדרום בולגריה. גבינה עתיקה זו מוזכרת באודיסיאה של הומר, בה סופר על הציקלופ אשר מכין גבינת פטה מחלב כבשים. עד היום בבולגריה עדיין מכינים גבינת פטה בשיטה המסורתית כמו לפני 1000 שנה. חשוב לציין שטעמה של גבינת פטה משתנה לכל אורך היישון. טעמה ומרקמה שונה מהפטה היוונית. גבינה זו היא בעלת מרקם יותר פירורי ורטוב. יש המאמינים שגבינת הפטה הבולגרית היא יותר טעימה מגבינת הפטה היוונית. גבינה זו נהדרת לסלטים, עם אבטיח, לאפייה, טוסטים ועוד.


גבינת קשקבל בולגרי
גבינה המפורסמת בכל העולם, העשויה מחלב כבשים. מרקמה חצי קשה, והיא בעלת טעם פיקנטי. כמו כן, היא נמסה נהדר באפייה או בבישול.


יוגורט בולגרי
היוגורט הבולגרי הפך לאגדה, שבחים רבות חולקו על טעמו, מרקמו וסגולותיו הבריאותיות. הבקטריה אשר אחראית על טעמו ומרקמו המיוחד נקראת lactobacterium bulgaricum bacteria. מיוגורט זה הבולגרים מכינים משקאות, מוסיפים אותו לסלטים, קינוחים ולמאכלים שונים.

אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים, במסגרת מגוון רחב של קורסים המותאמים ליחידים ולקבוצות. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 054-7522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב